Panasonic-kameror i NEPs första europeiska 4K OB-buss

NEP producerar två matcher per omgång i den schweiziska högsta divisionen under säsongen 2016/17 i ultrahög upplösning och använder sig av Panasonics AK-UC3000-kameror för de högupplösta direktsändningarna. Tio 4K-kameror från Panasonic är hjärtat i den nya OB-bussen från NEP som är helt inriktad på produktion av högupplösta inspelningar i UHD.

Efter olika tester och ingående konsultation, beslöt NEP att utrusta sin nya ”Ultra HD-41”-OB-buss med 4K AK-UC3000-kameror från Panasonic.

– Som resultaten visar så erbjuder UC3000 oöverträffad prestanda och bildkvalitet i 4K. Vi var imponerade, inte bara av kvaliten utan också av kamerans användarvänlighet och hantering, säger Trond Hermansen, CTO på NEP Schweiz.

AK-UC3000 är en kompakt studiokamera med en sensor som producerar en UHD-signal (3840×2160) på upp till 60p och är kompatibel med alla B4-optikfästen. UC3000 erbjuder ett brett spektrum av innovativa funktioner och kan användas i UHD- och HD-mode samtidigt. På så vis gör Panasonic det lättare att övergå från HD till 4K på exakt samma sätt som tidigare övergång från SD till HD.

För mer information om Panasonic Broadcast & ProAV, vänligen besök http://business.panasonic.se/professional-camera/products-and-accessories

More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Luxury mansion in La Quinta, California

If super modern is what you are looking for this amazing architecture...
Read More