Sony Signature Sound – Sony tänjer på gränserna med sitt ‘Signature Series’ audio-segment

Signature Series’ visar på Sonys ingenjörskonst inom ljud och är speciellt framtagna för att skapa den ultimata ljudupplevelsen. Produkterna har utformats för att komplettera varandra som en ”signatur-serie” med hörlurarna MDR-Z1R, Walkman®-serien WM1 och hörlursförstärkaren TA-ZH1ES som levererar ultimat ljudkvalitet till dina öron.

Sony som firar 70-årsjubileum, har blickat tillbaka på sitt prestigefulla arv inom ljud, som exempelvis den världsberömda Walkman®. Genom att använda den senaste tekniken har design och utvecklingsteamet skapat denna serie för att ge dig högsta kvalitén av rent ljud; det är Sonys kännetecken vad gäller ljudkvalitet. Med High Resolution Audio–kapacitet och innovativ konvergens av överlägsen analog och digital teknik får du enastående ljud med Signature Series.

Denna serie av audio-produkter förmedlar troget det artister velat få fram med sin musik. Från den sublima resonansen hos en orkester till passionen som väller ut under en livekonsert. Tillsammans driver de ljudet till en helt ny värld – med hörlurarna på går man från att ”lyssna” till att ”känna” musiken.

Alla Signature Series-produkter är baserade på den nya standardiserade ?4.4mm-balanserade anslutningen. Sony har fortsatt sin strävan efter de ultimata materialen och strukturerna för att återge bästa möjliga ljud och ta en okonventionell väg vad gäller design. De organiska formerna är synliga i varje detalj och reflekterar en design baserad på fysikens lagar för att skapa överlägsen ljudkvalitet. Allt material som har valts ut baserat på principerna för akustisk design.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atmosfär och musikalisk detalj

MDR-Z1R-hörlurarna har ett brett frekvensområde som ger en naturlig och öppen ljudbild med upp till 120 kHz-uppspelning i High Resolution Audio. 70mm HD-drivenheten ökar ljudrummet för att skapa naturligt ljud med kontrollerat luftflöde och platta plana vågor.

Hörlurarna är exklusivt konstruerade i Japan med hjälp av de bästa materialen och är handgjorda för den ultimate ljudupplevelsen. Den nya Fibonacci-mönstrade nätet på luren är designad med inspiration från Fibonacci-sekvensen i naturen[1]. Den utjämnade öppningen säkerställer minimal ljudfärgning och trogen återgivning av High Resolution Audio-källor. Tack vare Resonance Free Housing elimineras onödig resonans, ljudet har verklig atmosfär och fina detaljer, vilket är perfekt för sena nätter i biblioteket.

Denna fantastiska produkt visar på högklassig lyx i varje komponent, från det äkta lädret i de ergonomiska öronkuddarna och det lätta beta-titan-huvudbandet, till nätet på luren i rostfritt stål.

 

 

 

 

 

 

 

Sofistikerad och ikonisk

Den ikoniska Walkman® har uppdaterats i flaggskepp-serien WM1 och består av NW-WM1Z och NW-WM1A. De levererar en superb ljudupplevelse och kan hantera musikfiler från High Resolution Audio till mp3-filer av låg kvalitet. Tack vare den nya DSEE HX™-tekniken kan du välja mellan fem olika inställningar baserade på vilken musik du lyssnar på: Standard, Female Vocal, Male Vocal, Percussion och Strings. Denna teknik gör det möjligt att skala upp komprimerade ljudfiler till näst intill High Resolution Audio vilket ger musik med renhet, precision och en naturlig akustisk balans.

 

 

 

 

Högkvalitativ amplifiering

Det klara, dynamiska ljudet i TA-ZH1ES-förstärkare gör ljudkvaliteten i dina hörlurar ännu bättre. Med TA-ZH1ES sätter Sony standarden för att lyssna på musik med hörlurar med förstärkare. Resultatet är överlägset, klart och dynamiskt High Resolution Audio (upp till DSD 22.4MHz/PCM 768kHz/32bit) och en fantastisk musikalisk upplevelse när du lyssnar på musik hemma.

MDR-Z1R kostar cirka 21 000 kr

NW-WM1Z kostar cirka 31 000 kr

NW-WM1A kostar cirka 12 500 kr

TA-ZH1ES kostar cirka 2 000 euro

“Signature Series”-hörlurarna och Walkmans® kommer att finnas tillgängliga i butik i oktober. Förstärkaren finns i butik i slutet av november.

http://www.sony.se/electronics/ifa-produkter

[1]The Fibonacci sequence appear in nature in many places. For example, sunflowers optimize the filling of seeds by arranging them in spirals of Fibonacci sequence, resulting uniform and maximum number of seeds on a seed head

Tags from the story
,
More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Samsung Dunbar Experience – Trailer

Har du någon gång undrat över vilka som egentligen är dina riktiga...
Read More