Powercell: ger ström till din cell

Sverige har stulit en marsch från dess Europeiska konkurrenter i det tekniska kriget om utvecklingen av vätgasdrivna bränsleceller som kan vara milstoplen i början av slutet för både lithium batterier, såväl som- med vidare modifiering och utveckling- oförnybara energikällor som till exempel kol, bensin och olja.

Förra året fick USA’s president, Barack Obama, en personlig genomgång av Powercells arbete och dess systerbolag, myFC, och rapporterades ha varit utomordentligt uppmuntrande av framgången inom området. Ett av de största hindren Obama stått inför under sin mandatperiod, har varit pro- oförnybara energikäll-lobbyisters vägran att stödja förnybara energikällor- men arbetet utfört av Sveriges ledande industri experter kommer snart göra hans vädjanden omöjliga att undvdika.

Hänvisad till som en alternativ energikälla för ett urval av redan befintliga produkter- från bilar till tåg, till datorer och- dessa nya bränsleceller varar betydligt längre än de batterier idag, använda i stor utsträckning, innan de behöver laddning och med vatten som dessa batteriers utsläppning i åtanke, istället för koldioxid, är fördelarna för miljön uppenbara.

För närvarande, erbjuder Powercell två modeller- en för apparater som drivs av mellan 1-6 kW effekt (S1 modellen) och en större version (S2 modellen), som kan producera mellan 5-25 kW. Medan den större modellen har uppenbara användningar inom transport och automobil området, har S1 modellen mer användning för den vanliga människan på gatan.

Mobiltelefoner skulle nog vara den vanligaste vardags apparaten som skulle dra nytta av den förlängda batteri tiden. I dagens alltmer upptagna vardag, använder vi våra telefoner mer och mer av ett antal olika anledningar- från att hitta rätt i stan till att titta på tv “on-the-go” och spela spel. Men i och med att mobiler (såväl som deras appar) blir alltmer komplexa, minskar den relativa batterilivstiden, vilket innebär att nedladdning av appar och spelande för tillfället tar upp mer batteritid än idylliskt.

Långt borta är dagarna då vi kunde gå tre dagar utan att ladda våra apparater, som många av oss varmt minns från våra tider med den gamle Nokia 3310, men Powercell kan mycket väl föra oss tillbaka till dessa dagar och dess fröjd. Vare sig du tillfredsställer ditt senaste TV-programs beroende på Netflix eller spelar på spelautomaterna på gaming sidor som bland annat CasinoEuro genom sverigeautomater.net, kan det vara allt för lätt att glömma bort tiden- men med extra batteritid kommer du aldrig behöva kompromissa mellan ett sista avsnitt av “Breaking Bad” eller att maximera dina vinster, och ha tillräckligt mycket kvar av batteriet för att ta ett samtal.

Såväl som att gynna konsumenter på en personlig nivå, bidrar denna nya bränslecellen till kampen mot de växande effekterna av den globala uppvärmningen men även förbrukningen av världens oförnybara energiresurser, vilket gör denna teknologi en klar vinnare. Så vare sig du är på jakt efter något som sparar tid, pengar eller räddar miljö, är det dags att ställa sig bakom de skickliga arbetarna på Powercell och ta del av energi revolutionen.

More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Panasonic Toughbook

Panasonic Toughbook  mobile computers are engineered to withstand drops, spills, dust and...
Read More