Tre presenterar – Musiken tillbaka

Musik är viktigt för att vi ska må bra i alla åldrar, ännu viktigare är det som äldre. Musiken kan hjälpa till att stimulera minnet. Flera experiment visar att dementa som till exempel har spelat ett instrument i sin ungdom genom att lyssna på musik kan börja minnas och spela igen. Trots att det var många år sedan sist. Det har också visat sig att dans och musik i rätt rytm kan hjälpa människor med Parkinson att gå.

Sammanfattningsvis är det viktigare än många tror att ha tillgång till musik när man är äldre. På Sveriges äldreboenden finns människor med olika bakgrund, kultur och musiksmak. Att få tillgång till den musik som har varit en stor del av livet och kulturen genom åren kan göra livet mer betydelsefullt på ålderns höst.

Tillsammans med dig som är föreståndare på ett äldreboende kan vi göra vardagen härligare för Sveriges äldre. Ansök om ett musikpaket med allt man behöver för att streama all världens musik, helt utan kostnad. Vi har till en början 100 paket redo att skicka ut, ansök genom att klicka på videon ovan!

Detta är ett sponsrat inlägg

Tags from the story
,
More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Se Seinabo Sey uppträdda på busslinje 55 i Göteborg

Den 7 september hölls en ovanlig konsert i Göteborg. Under ”Silent Bus...
Read More