Taylor Swift dominerar inför MTV EMA 2015

2015 MTV EMA-gala går av stapeln söndagen den 25 oktober och sänds live från Milano. Taylor Swift är den artist som har fått flest nomineringar och i kategorin Bästa Svenska Artist är Alesso, AVICII, The Fooo Conspiracy, Tove Lo och Zara Larsson nominerade.

Idag offentligörs nomineringarna till årets MTV EMA via MTVs Snapchat Discover-kanal och röstningen är igång. Taylor Swift, T-Swizzle som hon kallas av sina fans, dominerar nomineringsligan med nio nomineringar, vilket är rekordmånga. Swifts megahit ” Bad Blood” har nominerats i kategorierna  Best Song,Best Video och Best Collaboration – en helt nya kategori – för samarbetet med Kendrick Lamar. Årets EMA-gala kommer att livesändas den 25 oktober kl. 21.00 från Mediolanum Forum i Milano, på MTV.

I kategorin Bästa Svenska Artist möter fjolårets vinnare, killarna i The Foo Conspiracy, AVICII, Tove Lo, Alesso och Zara Larsson. Röstningen för alla kategorier är nu öppen på mtvema.com.

–          Det är superkul att vara nominerade till MTV EMA’s och vi är otroligt stolta över att det är vår andra nominering. På EMA-galan är världens bästa och mest populära artister nominerade så det är självklart stort för oss. Vi har våra Foooers att tacka för allt, säger killarna i The Fooo Conspiracy.

Justin Bieber, aktuella med sin nya hitlåt What Do You Mean? är den manliga artist som har fått flest nomineringar – inte mindre än sex stycken. I kategorin Best Female kommer årets MTV VMA-värd Miley Cyrus att göra upp med fjolårets värd Nicki Minaj och två av världens främsta pojkband, One Direction och 5 Seconds of Summer, gör upp iBest Pop och Biggest Fans.

Omröstningen i kategorin Biggest Fans genomförs via sociala medier. Fans världen över har möjlighet att rösta fram sin favortitartist på Twitter, Instagram och Vine genom att använda hashtaggen #EMABiggestFans tillsammans med artistens namn. De officiella hashtaggarna för Biggest Fans är:

  • #EMABiggestFans5SOS
  • #EMABiggestFansJustinBieber
  • #EMABiggestFansKatyPerry
  • #EMABiggestFans1D
  • #EMABiggestFansTaylorSwift

Omröstningen för MTV EMA 2015 är öppen till och med den 24 oktober kl. 23.59 – på mtvema.com.

Tags from the story
,
More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Marshall White: 108 Sackville Street Kew

This beauty is located at Marshall White 108 Sackville Street Kew in Australia....
Read More