Volvo Lastvagnar gör reality-tv: Artisten Mapei testar livet på vägarna

Volvo Lastvagnar fortsätter med nyskapande marknadsföring, den här gången genom reality-tv tillsammans med artisten Mapei. Under en nio dagars road-trip genom Europa ska hon spela in en ny musikvideo tillsammans med regissören Liza Minou Morberg. Till sin hjälp har de en Volvolastbil fylld med rekvisita och en av världens bästa förare. Resultatet får vi se i tv-serien Reality Road.

– Med serien vill vi visa på styrkan i vårt tjänsteerbjudande. För att en lastbil ska rulla är tjänsterna som är kopplade till den precis lika viktiga som själva lastbilen. Samtidigt vill vi också skapa tv-underhållning som engagerar en bredare publik: Vad jag vet, så har inget annat företag använt reality-tv i marknadsföringssammanhang, säger Per Nilsson, global PR-chef på Volvo Lastvagnar.

Med på resan är – förutom Mapei – regissören Liza Minou Morberg, Epic Split’-föraren Jens Karlsson, dvärgschnauzern Sushi och en specialinredd Volvo FH. Under nio dagar åker följet hela vägen från Sverige till Italien, en resa på över 4 000 kilometer. Låten ”Million Ways to Live” är en singel från Mapeis album som släpps senare i år.

– Jag älskar att resa och att få möjligheten att träffa nya människor och kulturer. Det är också det ”Million Ways to Live” handlar om – att befinna sig ute på vägarna och friheten i att resa. Det är den ultimata låten för en roadtrip, säger Mapei.

Under seriens gång får vi, förutom att se tjänsterna sättas på prov på olika oväntade sätt, följa med när Mapeis bekantar sig med och utmanar lastbilsvärlden. Bland annat när hon uppträder med dragshowartister på en lastbilsfärja, arrangerar en spontan spelning i en förort till Paris eller följer med under ett lastbilsstunt på två hjul i Berlin.

Serien består sammanlagt av åtta avsnitt. De tre första publiceras på Volvo Lastvagnars Youtubekanal den 11 juni.

Tags from the story
,
More from Sebastian Plengier Ehrnfelt

Sponsored article: The fastest way to learn guitar

Ever wanted to play a guitar? Now it’s easier than ever. With...
Read More